Villakoiria minulla on ollut vuodesta 1992, jolloin hankin ensimmäisen kääpiövillakoiran, "Tessan" FIN MVA Equerry's Notjustformoney. Ensimmäisen pentueen kasvatin v. 1995 ja samana vuonna sain myös kennelnimen "Ebonyhill's". Kasvatustyöni on pienimuotoista ja koirani elävät kanssani rakastettuina perheenjäseninä ja pentueet kasvatetaan kotioloissa
Kaikki koirani ovat silmä- ja polvitarkastettuja ja lisäksi kaikki jalostukseen käyttämäni koirat on DNA-testettuja PRA-prcd:n osalta. Koirani ovat terveitä ja iloisia, oikealla villakoiran luonteella varustettuja rodunomaisia villakoiria.

Kääpiövillakoirani Tessa sai kaksi pentuetta, mutta varsinainen kantanarttuni oli superluonteella ja erinomaisilla ominaisuuksilla varustettu pieni toyvillakoiranarttu FIN MVA, LTUV-98 Cha's Dance Charie Blues "Vilma". Vilma kuoli vuoden 2012 tammikuussa 15 vuoden 11 kuukauden ikäisenä. Vilma synnytti minulle upean toyuroksen FIN MVA, JV-99 Ebonyhill's Charlie McGuiden "Charlie". Charliella on useita valiojälkeläisiä sekä sert-, cacib- ja ROP-voittajia. Charlie oli minulle todellinen elämäni koira ja Charlien menettäminen vuoden 2011 heinäkuussa valtava suru, samoin kuin Vilman puolta vuotta myöhemmin. Vilma sai ainoastaan kaksi jälkeläistä, mutta Charlien ja FIN MVA Toyway New Dimensionin "Lilin" kautta hän on kasvattieni sukutauluissa jo viidessä sukupolvessa Charlie mukaan lukien.

Toisen sukulinjan kantanarttuna minulla on ollut vuonna 2004 syntynyt toyvillakoira HeVW-12 Toyway Bum's Rush "Sofi". Sofin jälkeläisiä minulla on kahdesta eri yhdistelmästä eli ruskea toynarttu "Emmi" Ebonyhill's Summer Brownie ja musta toyuros "Jesse" Ebonyhill's Xeronimo. Myös seuraava sukupolvi Emmin jälkeen on jo aikuisiässä eli musta kääpiöuros "Danny" Ebonyhill's Zooming Trick ja Dannyn sisko, musta toyvillakoiranarttu "Assi" Ebonyhill's Zoom On Me, joka asuu Kajaanissa (kennel Enjoue).

Toivottavasti viihdyt sivuillani!

 


Ilmari, Jesse, Sofi ja Miisa


Charlien jälkeläisiä kolme sukupolvea: Elysia, Melody ja Sandy


Olen jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä:
  • Suomen Kennelliitto

  • Suomen Villakoirakerho

  • Ruotsin Villakoirakerho

  • SuKoKa ry